Наш фејсбук

Ово је друштвена мрежа twiducate коју смо прилагодили и назвали „Наш фејсбук“. Овај програм користимо за међусобну подршку – интеракцију, за учење, домаће задатке, тестове, четовање, забаву
Улаз у овај програм дозвољавамо и гостима. Тај улаз је тренутно онемогућен.

На алексиначкој телевизији ТВ-АЛТ  25. новембра 2011, у два термина у 18 и у 23 часа, емитован je прилог о нашем фејсбуку. Погледај неколико сличица са снимања прилога.


Основне карактеристике програма:

1. Друштвена мрежа, затвореног типа, слична класичном фејсбуку, уз  контролу од стране учитеља-администратора.

2. На почетку, сваки ученик од учитеља добија лозинку за приступ свом профилу. Касније ученик може самостално да уређује свој профил (аватар и сл.)

3. Ученик не мора да има E-mail, не мора да се региструје, нити мора да даје своје основне податке, а при томе може да се дописује, добија поруке, четује, решава тестове, ради домаће задатке…

4. Учитељ може да постави неки задатак, на пример тест, а ученици то решавају самостално или у групама. У току рада ученик може да се консултује са другим ученицима или учитељем порукама или преко чета.

5. О урађеном тесту ученик од учитеља добија повратну информацију о томе како је урадио и сл.

6. Ученицима стоје на располагању бројне могућности едукативног и забавног карактера – на пример, постављање или размена линкова.

7. Програм је погодан за рад у дигиталном кабинету, за учење на даљину и за остале савремене облике учења.

8. За рад са овим програмом није потребна никаква инсталација !

 Учење на даљину

1 comments on “Наш фејсбук

Оставите коментар